Ny vinst för Skyllbergs damer

 

Skyllberg damlag i division tre har tagit full pott efter två matcher. I söndags hemma på Skyllbergsvallen blev det vinst med 2-1, efter 1-1 i halvtid. Segern satt hårt inne men den var rättvis. Hemmalaget hade lite mera tyngd över sitt spel och borde ha fått ytterligare några mål. Men ofta klickade det i avslutningarna. Målen kom dock efter spel hämtat direkt från instruktionsboken. Anfall från kanterna och inlägg. 1-0-målet tryckte Ebba Christiernsson in och segermålet stod Ida Wängdahl för. De fullföljde anfallen och placerade sig helt rätt på inläggen.

Skyllberg har ett jämnt lag där alla jobbar hårt. Ingrid Gunnarsson verkar ha hittat sin plats längst bak i försvaret. Snabb och rivig. Det ska mycket till för att hon ska släppa förbi någon. Framåt skapade Emma Skålberg chanser. Med lite flyt hade hon gjort några mål. Emma är stark när hon får upp farten och tar hjälp av sina anfallskamrater.

Till helgen väntar tredje raka hemmamatchen för Skyllberg mot Västanfors.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.