Askersund vann Sydnärkesderbyt mot Hallsberg

 

Andreas Borg och Johan Hailee öser in mål för IFK.

IFK Askersunds radarpar i fotboll, Johan Hailee och Andreas Borg, hade avgjort matchen i Sydnärkesderbyt mot Hallsberg efter en halvtimma på måndagskvällen. Matchen slutade 5-0 efter 3-0 i halvtid. Hailee som var mycket svårstoppade särskilt då i första halvlek, gjorde själv ett mål och spelade fram Borg till två. Hallsberg som finns med i toppen på serien blev en besvikelse. Gästerna hade bara några få anfall i första halvlek. Det blev lite bättre i andra. IFK har skaffat sig ett imponerande målkvot efter fyra matcher med hela 27-6.

IFK såg starka ut och har fått ordning på sitt försvarsspel med säkra mittlås i Johan Eriksson och Jonas Kinell. Målvakten Gustav Åkesson sattes aldrig på några större prov. Mittfältet pumpade också på matchen igenom. IFK har en bred trupp och det betyder mycket i en lång serie. Byte av spelare märks knappast. Priset till bäste IFK – spelare gick till Joakim Gustavsson.

Övriga IFK-mål gjordes av Jonas Kinell och Ludwig Danielsson.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.