Bio i Sjöängen med 12 meter bred filmduk

Den nybyggda biografen på Sjöängen i Askersund är Närkes största med 500 sittplatser och en 12 meter bred bioduk. Filmälskare –och alla andra också- rekommenderas på det varmaste att göra ett besök i den nya lokalen. Lovar att ingen kommer att bli besviken.

Linus Hult sköter filmvisningar från en plats bakom stora filmduken. Till vänster biografens ”hjärtat”.

Folkets husförening står för bioverksamheten i nya Sjöängen. Linus Hult är biomaskinist, om det heter så nu för tiden… Några maskiner finns ju inte längre. Nu handlar det om datateknik. ”Hjärtat” i utrustningen finns bakom den stora duken. Tidigare fanns verksamheten i gamla Folkets hus vid Lilla Bergsgatan. Ett hus som förmodligen kommer att rivas för att ge plats för bostadsbyggande.

Den stora invigningen av nya Sjöängen sker den 11 november. Då kommer bland annat Charlotte Perrelli. Under hösten har det redan skett ett antal invigningar av de olika lokalerna. Men den 11 november är det stor invigningsfinal.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.