Tjuv -och Rackarspel i Askersund

Tjuv och rackarspel Askersund 20 juli 2016 (6)

År 1830 stals kyrksilvret i Askersunds Landskyrka. Av den händelsen har under den här veckan skapats med hjälp av fantasin en spännande teatervandring i idylliska Askersund. Och det har blivit en succé. varje vandring har varit fullbokad .Producent för föreställningen har varit Margareta Widell från Askersunds Jubileumsförening. Föreställningen är annars ett samarbetsprojekt med många inblandande. Föreställningen börjar och slutar vid torget. I dag torsdag (21 juli) är sista dagen för teatervandringen. Det mest händelserika utspelades på familjen Englunds fina gård vid Väderkvarnsgatan. Gården är som gjord för en teaterföreställning. Själv gick jag med på vandringen och tog några bilder. Se nedan.

Tjuv och rackarspel Askersund 20 juli 2016 (16)Tjuv och rackarspel Askersund 20 juli 2016 (10)Tjuv och rackarspel Askersund 20 juli 2016 (5)Tjuv och rackarspel Askersund 20 juli 2016 (12)Tjuv och rackarspel Askersund 20 juli 2016 (11)Tjuv och rackarspel Askersund 20 juli 2016 (17)Tjuv och rackarspel Askersund 20 juli 2016 (19)Tjuv och rackarspel Askersund 20 juli 2016 (18)Tjuv och rackarspel Askersund 20 juli 2016 (15)

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.