Högt uppe på berget

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

September 2015Skapad av Ove Danielsson ons, september 16, 2015 17:16:56

”Högt uppe på berget finns ingen polis” lät texten i en populär schlager en gång i tiden. Det stämmer när det gäller Edöbergen utanför Askersund. Däremot finns ett ensamt hus på berget och då behövs det än så länge ingen polis. Allt är lugnt. Möjligen någon ordningsman som kollar den som slänger skräp på vändplanen högst upp på berget. Det verkar bökigt att ta sig dit upp för att slänga skräp. Många fler hus ska det bli på Edöbergen om planerna går i lås. Med lite tur får man utsikt både ut mot Vättern och Gransjön. Bryggorna till det nya bostadsområdet finns också på plats i Djupviken. Det blir spännande att följa utvecklingen på kommunens storsatsning vid Edöbergen. Helt klart.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.