IFK öser in mål i femman

IFK:s Daniel Nilsson i luften mot Frövi
Bild :Ann-Sofie Fahlström

IFK Askersunds fotbollslag fortsätter att ösa in mål i femman. I hemmapremiären mot Frövi blev det vinst med 7-1 efter 5-0 i halvtid. IFK har nu gjort 19 mål på två matcher. Inte undra på att tränaren Conny Eriksson såg nöjd ut i regnet under sin nerdragna luva.

IFK var helt överlägsna. Frövi hade inte ett skott på mål i första halvlek. IFK ser mycket starka ut i år och har många bra spelare att välja på. Mot Frövi rullade hemmalaget boll från målvakt till anfall precis som fotboll ska spelas. Alla fick vara med. Anfallsparet Borg och Hailee, ger också extra krydda åt det hela. Den senare fick också priset som bäste hemmaspelare, men det fanns många om budet. Säkert var det inget lätt jobb för juryn. Hailee gjorde 3 mål och Borg 2 mål den här blöta kvällen. Anton Degerfeldt gjort ett mål och så blev det ett självmål från gästerna. Målskytt för Frövi blev Patrik Eriksson.

Ett beröm också till speakern Danny Stafström som gjorde allt för att höja stämningen i kylan.

 

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.