Skyllbergs damer vann premiären

 


Skyllbergs damlag i trean öppnade serien med en hemmaseger mot Sköllersta. Det blev vinst med 1-0 efter mål av Emma Skålberg, fint framspelad av Ida Sjöholm. Målet kom strax före halvtidsvilan.

Det var en jämn match som svängde. Hemmalaget hade lite mer tyngd framåt och det avgjorde. Det tog lång tid innan de båda målvakterna sattes på prov. Det var mest kamp mellan de båda straffområdena. Något skönspel är svårt att begära så här i seriestarten. Nu väntar ytterligare två hemmamatcher för Skyllberg. Det måste kännas lugnt och tryggt för spelare och tränare. Hemmaplan är viktig inte minst i början av seriespelet.

Det mest dramatiska vid den här matchen hände faktiskt utanför planen vid parkeringen. Under första halvlek gjordes inbrott i en bil. Någon slog sönder en sidoruta på en bil för att stjäla värdesaker. Har inga uppgifter om vad som stals. Nästa hemmamatch blir söndagen den 8 maj mot Nora.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.