Kersti Beck-Larsson inbjuden till Kulturdepartementet

 

Pressmeddelande från Askersunds kommun

2016-04-25

Askersunds integrationsstrateg till Kulturdepartementet

Ska berätta om kommunens samverkan med civilsamhället

Kersti Beck-Larsson
Bild:Lars-Ivar Jansson (från tidningen Bo i Askersund)

På onsdag den 27 april är Askersunds kommuns integrationsstrateg Kersti Beck-Larsson inbjuden till Kulturdepartementet. Där ska hon berätta om Askersunds kommuns samverkan med civilsamhällets organisationer i arbetet med asylsökande och nyanlända.

Onsdagen den 27 april arrangerar Kulturdepartementet ett möte med organisationer i civila samhället som arbetar med flyktingfrågor på temat samverkan med kommuner. Bland annat medverkar kultur- och demokratiminister Alice Bah-Kuhnke på mötet, där Askersund som enda kommun i landet bjudits in för att berätta om arbetet som bedrivs i kommunen för att samverka med civilsamhället när det gäller asylsökande och nyanlända.

– Det här är jätteroligt och framförallt ett stort erkännande för alla frivilligarbetare som gör så mycket bra saker i vår kommun, säger integrationsstrategen Kersti Beck-Larsson, som representerar Askersunds kommun på mötet.

På mötet kommer hon bland annat berätta om det nystartade Fika-projektet, där två studieförbund fått bidrag av kommunen för att samordna den ideella sektorns arbete med att underlätta för de nyanlända i Askersunds kommun.

Mötet på Kulturdepartementet arrangeras av enheten för demokrati och det civila samhället.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.