Polis-Verner och uttrarna

EFTERLYSNING. Polis Verner Karlsson var en verklig profil i Askersund under sitt yrkesliv. Många äldre minns honom säkert. Han var också hängiven jägare och fritidsfiskare. För en tid sedan fick jag några bilder på Verner av barnbarnet Bosse. På en av bilderna håller polismannen upp två skjutna uttrar. Han hade avlivat djuren på uppdrag av någon, sedan de ställt till besvär. Minns att det blev en del bråk efter den bilden. Många tyckte det var förfärligt att skjuta uttrar. Det skrevs också en del i tidningarna om det hela. Jag har försökt att leta på artiklarna men har gått bet på det. Och då har jag ändå tillbringat några timmar i bibliotekets källare där tidningsläggen finns.
Verner med de skjutna uttrarna
Polis-Verner och Hamn-Sigge Karlsson

Problemet är vilket år bilden och artiklarna var införda. Har gått igenom årgångar från slutet av 40-talet till en bit en på 50-talet. Har också bläddrat igenom ett antal lägg från slutet av 50-talet och en bit in på 60-talet. Min önskan var att hitta några artiklar för att få lite mer information till bilderna. Minns bara att det blev bråk.

Många klipper ur och sparar artiklar. Kanske någon har gjort det när det gäller Verner och uttrarna? Hör av er i så fall. Jag börjar med att visa bilderna.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.