Kapellet i Svinnersta

 


Kapellet i Svinnersta sjuder av liv igen. Under Allhelgonahelgen arrangerades Helgonamarken i den lilla röda byggnaden på kullen. Ägare till kapellet är Pehr Falkenström och Helène Nevers. De har renoverat byggnaden och hoppas nu på att det ska bli en verklig träffpunkt med olika arrangemang. Båda är ju också duktiga musiker. I helgen bjöd de båda besökarna på folkmusik. Pehr är riksspeleman. Helène sysslar både med dockteater och musik.

Det fanns lite av varje att välja på för besökarna när det gällde hantverk. Allt från ull till rephantverk. Och det fanns också möjlighet till en kopp kaffe med dopp.

 

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.