Vattentornet i Askersund

Några bilder från Vattentornet igen vecka 6. Det händer något hela tiden. Träffade jobbar som höll på att borra upp fönster i det gamla tornet. Det är tjocka tegelväggar och hårt tegel. För en som inte är så insatt i byggen är det spännande att följa jobbet i tornet. Och då har jag ändå följt några stora byggen de senaste åren. Vattentornet är mycket speciellt och det tycker jobbarna som jag träffar också. Något att berätta om för sina barnbarn.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.