Askersunds fullmäktige i nya lokaler

 


Politikerna i Askersunds fullmäktige intog nya Sjöängen på måndagskvällen. Då var det premiär för fullmäktigesammanträden i den nya lokalen. Matsalen blir den nya mötesplatsen. Verksamhetschefen Marie Reifelton öppnade med att informera om vad som finns i huset. Och det är mycket.

Kommunalrådet Per Eriksson tog sedan med sina kamrater beslutsfattarna på en rundtur i byggnaden. I den offentliga delen. Det skulle ta tio minuter, men det drog ut på tiden innan alla var tillbaka på sina platser igen. Vad jag kunde se, trots att jag satt långt bak, verkade alla nöjda och belåtna med den nya möteslokalen. Ett extra plus var också att de hördes bra vad alla sa. Annars är det svårt att föra fram de politiska budskapen. Oppositionsrådet Caroline Dieker var en som betonade att det blivit fint. Hon tyckte i jämförelse med den tidigare i Folkets hus, att det var ljust och trevligt.

 

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.