Fem tallrikar för rotmos och rimmad fläskbog

 

Fem tallrikar för rotmos och rimmad fläskbog

Fem tallrikar med råge

Det blev fem tallrikar med lite råge som betyg på maten när äldreomsorgsrestaurangen Sjöängen invigdes på tisdagen. Har i en tidtagare blogg lovat att återkomma med betyget. Jag åt rotmos med rimmad fläskbog. Vill inte utge mej för att vara en stor matexpert, utan det räcker för mej att maten var mycket god. Har inga fina ord att beskriva maten med. Det fanns annat att välja på också. En del är ju vegetarianer. Som extra krydda på det hela bjöds alla middagsgäster på en god kanelbulle, med anledningen av att det var just den bullens alldeles egna Dag.

Helt klart tänker jag återkomma till Sjöängen. Fick en matsedel av måltidschef Liz Borgwardt, för att jag skulle kunna sitta hemma på kammaren i lugn och ro och välja ut rätter, om jag nu inte vill gå till Sjöängen varje dag. Men visst lockar det att sitta i den fina matsalen varje dag och blicka ut över Alsen mot Stjernsunds slott. På söndag lutar det lite åt kålpudding om inget annat kommer emellan.

Rotmos och rimmad fläskbogAnders Foglander tyckte att maten smakade mycket braHovmästare Anders BråtnerMåltidschef Liz Borgwardt var mycket nöjd med dagen

Invigningen blev rena succén. Måltidschefen hade räknat med 100 pensionärer. Det kom drygt 300! Visst blev det lite köer, men kökspersonalen klarade av det hårda mattrycket elegant. Ingen behövde gå hungrig från Sjöängen. Alla verkade däremot mätta och belåtna.

Ove Danielsson

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.