Mittbacken Jonas Kinell matchvinnare för IFK

 

Mittbacken Jonas Kinell matchvinnare för IFK

Augusti 2016Skapad av Ove Danielsson ons, augusti 24, 2016 23:30:16
                                                              Jonas Kinell
Bild:Sossi Fahlström

När inte anfallarna i IFK Askersunds fotbollslag fick in bollen, klev mittbacken Jonas Kinell fram och avgjorde mot Ervalla SK när en kvart återstod av matchen. IFK vann med 1-0 (0-0) men segern satt mycket långt in. Målfarligheten från våren var som bortblåst. Trots att IFK dominerade helt så vill det sig inte framåt. Mycket berodde det också på gästernas duktige målvakt Marcus Lundin. Noterbart är också att Ervalla fick spela med tio man i slutet av matchen sedan en spelar fick rött kort efter en vårdslös tackling.

IFK:s försvar spelade säkert. Kinell blev matchvinnare och mittbackskollegan Johan Eriksson fick priset som bäste hemmaspelare. Det säger allt. IFK-spelarna jobbade på matchen igenom och gav aldrig upp. Men så kom vinstmålet till slut också. Det är väl så kommer att bli i höst för IFK som tabelltvåa. Arbetssegrar. Om inte målskyttet lossnar igen.

Priset som bästa spelare hos gästerna fick duktige backen Per Nordenberg

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.