Emma avgjorde för Skyllberg

 

Emma Skålberg blev matchvinnare när Skyllberg slog Kolsva hemma på ”vallen” med 2-1. Vinstmålet kom i slutminuten sedan hemmalaget legat under med 1-0 i halvid. Gästernas ledningsmål kom på en studsboll som målvakten Elofsson missbedömde sig helt på. Dessförinnan hade Skylberg skapat några riktigt farliga målchanser. Ebba Christiernsson var nära att stöta in ett ledningsmål efter ett inlägg.

Lyda Rehnström prickade in kvitteringsmålet med kraft. Slutminuterna blev händelserika. Emma Skålberg kom helt fri, men blev avblåst och fick istället en frispark med sig. Domaren var för snabb med pipan i det läget. Minuten efter kom ändå segermålet.

Spelmässigt var det ingen bra match. Det blev mest kämpa och spel på chans. Farligaste hemmaanfallare var faktiskt backen Ingrid Gunnarsson. Med sin snabbhet rev hon upp gator på sin kant i andra halvlek. Ingids snabbhet och inlägg borde ha utnyttjas hela matchen. På andra kanten finns Julia Lindmark som också är snabb och rivig. Det gäller att komma runt på kanterna och inte bara i den här matchen. Spel i mitten fastnar ofta i motståndarförsvaren. Skyllberg har också en säker målskytt i Emma Skålberg. Hon går sällan mållös från planen. En duktig spelare och målskytt som alla lag behöver.

Matchen slutet lite tråkig. En Kolsvaspelare blev skadad efter en boll i ansiktet och fick hämtas med ambulan

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.