Stannar hästen i Askersund?

 

Årets sommarutställning i Askersunds Hamnmagasin har avslutas. I 25 år har konstföreningen arrangerat sommarutställning i ”magasinet”. Årets visning var den sista för föreningen i ”magasinet”. I fortsättningen kommer utställningarna att finnas nya Sjöängen. Vad som kommer att hända med Hamnmagasinets unika utställningslokal är oklart. En utställare som drog stor uppmärksamhet till sig var Basel Zamman från Damaskus. En av våra nya landsmän. Han visade upp en unik häst gjord i armeringsjärn. Han låter gärna hästen blir kvar i Askersund, det finns föreningar som är villiga att ställa upp med pengar. Frågan är bara var hästen skulle kunna placeras. Kanske utanför nya Sjöängen? Ett passande namn på konstverket vid en sådan placering kanske vore ”plugghästen”.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.