Askersunds hamn tidigt 1900-tal

En bild från hamnen i Askersund omkring 1908. Jag har haft den ute på Facebook , men alla finns ju inte med där. Tycker den fina bilden som jag fått av en privatperson är värd att visa upp för flera. Fotografen har verkligen lagt ner en ett stort jobb för att få en bra bild. Folk är utplacerade på ett sätt som gör bilden extra intressant. Det finns ett fint djup i bilden och mycket att titta på. I hamn ligger Tyra av Jönköping för att lasta styckegods.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.