Många äldre hus i Askersund rustas och målas om.

Lilla Bergsgatan 29 Mikael Rehnberg Emanuel Bernström

Många äldre hus i Askersund rustas  och målas om. En del byter också tegel på taken. Ägarna är rädda om sina gamla trähus.  Som vid Lilla Bergsgatan 29. Huset målas om av Emanuel Bernström och Mikael Rehnberg. Gården kallades förr Romanoff –gården.  Många har funderat över namnet, men enligt uppgifter jag fått var ägaren från Snavlunda och bar namnet Karlsson. Han var ryssvänlig och besökte landet en längre period. När han kom tillbaka bytte han namn till det Romanoff. Kan inte garantera sanningshalten i det hela, men äldre människor har berättat.

Målarmästare G.Romanoff  1924 Lilla Bergsgatan  135                                                       Annons från 1924

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.