Musikfest i Askersund till helgen

Kommande helg  blir Askersund en enda stor konsertlokal. Det kommer att spelas och sjungas lite var stans. Både inomhus och utomhus. I kyrkor och på serveringar . Avslutningen på söndag sker i Hembygdsgården tillsammans med Andrea Dawson. Och det är helt gratis. Samtidigt blir det full fart på Klubb Krokodilen vid Norströmsgatan. Lägger med fredagsprogrammet för ”Folk, Blues och Jazz i Askersund”.  Arrangemanget är en utökning av musikstilar jämfört med den tidigare ”Tradjazzfestivalen”.

Musik i Askersund 17-19 2015001

 

Musik i Askersund 17-19 2015002

Jessica Falk kommer till Klubb Krokodilen på fredag kväll. I december släppte Jessica Falk albumet ”Just Do It”, ett pop- och rockinfluerat album inspelat i Tennessee, USA. I oktober släpptes första singeln, som också delar namn med albumet. Med sin musik vill Jessica Falk inspirera andra att ”orka lite till” och hitta modet att följa sina drömmar. Tidigare hade Jessica, i yrket som musikpedagog, skrivit musikaler till de lokala skoleleverna hemma på den norrländska orten. Genom gig som barpianist runt om i landet hade hon också byggt en bred repertoar. Men hon hade aldrig tidigare skrivit åt sig själv. Nu tog hon chansen att uttrycka allt hon burit inom sig

Jessica Falk

Albumets producent Scott Baggett säger så här om Jessica: ”Jag har arbetat med många fantastiska människor under åren, men aldrig tidigare tillsammans med någon som har mer passion, beslutsamhet och glädje till musik än Jessica Falk. Hon är född till att sjunga, spela, skriva och uppträda. Att arbeta med henne på ’Just Do It’ är en sann höjdpunkt i min musikkarriär. Jessicas vision kommer att uppfyllas.”

I pausen sjunger Anastazija Öhrman och Caisa lite covers.

Jazzklubben Krokodilen

Blues med Booze Brothers blir det  på  lördag i Krokodilen

 

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.