Gratis skrivarläger för högstadieungdomar från hela länet i kulturhuset Sjöängen

 Den 8 -10 augusti arrangeras skrivarläger i kulturhuset Sjöängen i Askersund för högstadieelever från hela Örebro län. Utbildade skrivcoacher tar hand om ungdomarna som får prova på många olika tekniker när det gäller skrivande under lägret.

Askersunds kommun har för folkbiblioteken i Örebro läns räkning ansökt och fått 450 000 kronor från Region Örebro län för att anordna skrivarläger och skrivardagar för ungdomar från hela länet under 2022-24. Det ska bli ett läger med övernattning varje sommar och två skrivardagar på höstloven, en dag för högstadiet och en dag för gymnasiet.

Ledare för lägret är Kerstin Önnebo och Pernilla Lindgren

Lägren kommer att vara i olika kommuner, men först ut är alltså Askersund nu i augusti.

– Vi har haft ett par läger i Sjöängen tidigare och de har varit mycket uppskattade. Både av deltagare och föräldrar som berättar om att denna sorts aktiviteter passat deras ungdom perfekt. Många läger finns för sportintresserade eller medlemmar i olika samfund. Men inte lika ofta inom kulturområdet, säger Annika Restadh, avdelningschef för bibliotek och ungas fritid i Askersunds kommun.

 Ledare för skrivarlägret är Pernilla Lindgren, skrivpedagog och författare och Kerstin Önnebo, skrivledare och skrivpoddare. De kommer att leda deltagarna i inspirerande skrivpass inom områden som gestaltning, miljöbeskrivning och dialog.

 – Men det blir såklart även traditionella lägeraktiviteter som bad, film, pizza och tacos. Lägret är dessutom helt gratis för deltagarna, till och med bussresan till Askersund ingår, säger Annika Restadh Anmälan till skrivarlägret sker på: askersund.se/unglitteratur

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.