Gålsjös historia i ny skift

Gålsjö-ett krono-skatte bergslagshemman i Lerbäcks socken. Så är namnet  på ett tjockt häfte om Gålsjö byns historia som en arbetsgrupp tagit fram. Lanseringen sker på Lerbäcksmarken i  början på juli.

Häftet innehåller  massor av bilder  och är  uppdelat i två kapitel. Det första kapitlet  handlar om Gårdsjöbyns historia, näringar, föreningar, post, skola för att nämna något.

 Kapitel 2  handlar  byns gamla  gårdar med underliggande torp från Laga Skifte 1830  fram till nutid. Ett imponerande arbete med namn  på alla som bott på gårdarna.

Tar med några exempel från häftets innehåll:

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.