Askersunds biblioteket har fått pris

 

Askersunds bibliotek får nyinstiftat pris

På bilden: Peter Alsbjer, Regionbiblioteket i Örebro län, Jenny Samuelsson, barn- och ungdomsbibliotekarie, Askersunds kommun, Annika Restadh, enhetschef kultur och aktivitet, Askersunds kommun.Bild: Lotta Bergsten

Askersunds bibliotek har tilldelats Alfred-priset för årets biblioteksbedrift i Örebro län. Priset delas ut av Regionbiblioteket i Örebro län och personal från Askersunds bibliotek fick ta emot det den 9 december (Nobelafton) i Karlskoga.

Priset för årets biblioteksbedrift är nytt för i år och Askersunds bibliotek får priset för arbetet med att gå från det gamla biblioteket till ett nytt modernt bibliotek – från planering till packning och uppackning.

– Vi har seglat på moln efter invigningen, när Björn Ranelid utnämnde Askersunds bibliotek till Sveriges vackraste. Våra politiker har fått så mycket positiva tillrop för sitt mod att satsa på kulturen i Askersund, så det här priset är bibliotekspersonalens pris för allt slit och arbete som det innebär att flytta ett helt bibliotek, säger Annika Restadh, enhetschef kultur och aktivitet i Askersunds kommun.

Priset består av en statyett i trä med namnet Alfred gjord av Ivan Holy, träsnidare bosatt i Lindesbergs kommun. I juryn för priset sitter Peter Alsbjer och Sylvia Blomberg, Regionbiblioteket i Örebro län samt Maria Lobell, Karlskoga bibliotek.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.