Aktiv lördag i Askersund

IMG_4633

  Kö in till konsthallen

Askersundarna har haft fullt upp den här helgen. Först invigning av konsthallen i nya Sjöängen och sedan avskedsfest i gamla biblioteket. Det nya i Sjöängen är på gång. Sedan gällde att slänga sig på cykel –en del tog bilen förstås-ner till koloniområdet Oxgropen. Varje år har koloniföreningen en trevlig höstfest dit alla är välkomna. Koloniföreningen har återskapat lite av den gamla koloniandan i området. Det är bara för de styrande i kommunen att lyfta på hatten för deras arbete. De olika aktiviteterna lockade mycket folk. Vid invigningen av konsthallen var det väldigt trångt. Vid stängningen av gamla biblioteket bjöds besökarna på tårta och gratis böcker.

Sjöängen   invigning av konsthallen 3  sep 2016

 

Invigning av konsthallen

IMG_4630

                                            Flyttkalas  i gamla  biblioteket.IMG_4634

Biblioteket 1985 invigning

                          Klipp från  invigningen av gamla  biblioteket 1985

IMG_4635

                                                     Oxgropen lördagOxgropen 3 sep 2016

IMG_4636

 

Efter allt det här gällde det att snabbt kom hem till Finnkampen på TV och se Sanna Kallur vinna 110 meter häck i första löpgrenen.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.