Sundsbrogatan på gång igen

 

Juli 2016

Delen av Sundsbrogatan norr ut mot Haga öppnades i helgen. Det var många år sedan den stängdes. När Sjöängsskolan byggdes stängdes gatan för att barnen skulle slippa korsa Sundsbrogatan. Det fanns byggnader på båda sidor. Men nu var det dags igen. Vad jag förstår är det väl bara tillfällig öppning med anledning av den stora bilträffen i Askersund. Det hade annars varit svårt för utställarna att ta sig in på området. Men till hösten kommer Sundsbrogatan i hela dess längd att bli som förr.

70-tal
50-tal
20-tal

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.