Lundby -Banvallsvägen

 

Lundby -Banvallsvägen

En 40-tals bild från Askersunds tätort. Körde en liten tävling på Facebook om vilken plats bilden var hämtad ifrån. En liten ovanlig bild från området. Tävlingen var för lätt och de flesta gissade också Lundby med utsikt över Banvallsvägen. Helt rätt. Bilden kommer från familjen Torsten Wetterstrands lite äldre familjealbum.

Juli 2016
Bild:Kim Bergqvist

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.