IFK föll i cupen mot Nora

Andres Borg i kamp med Noraförsvaret
Bild:Ann-Sofie Fahlström

IFK Askersund föll med 2-1 i Distriktscupen mot Nora BK på måndagskvällen. Matchen började med två bonusstraffar för IFK, eftersom det skiljer två serier mellan lagen. Andras Borg slog in sin, medan målvaket klarade Johan Hailees straff.

Spelmässigt var det en jämn match som kunde ha slutat lite hur som helst med tanke på lagens målchanser. Att det skiljde två serier mellan lagen märktes inte så mycket. Vid ställningen 1-0 till IFK var det nära att Andres Borg hade kunnat öka på målskörden men fälldes när han var igenom. En solklar frilägesutvisning, som istället resulterade i frispark och gult kort. Ett omdiskuterat domslut. Nora kvitterade genom farlige Anderson Ponciano. Noras segermål kom på straff, säkert inslagen av Mattias Karlsson.

Daniel Nilsson fick priset som bäste hemmaspelare. IFK passade på att vädra båda sina målvakter, Gustav Åkesson och Albin Danielsson Kempemo. Båda får klart godkänt och det lovar gott inför hösten.

Målvakterna Albin Danielsson Kempemo och Gustav Åkesson , klipper till.
Bilder:Ann-Sofie Fahlström

I onsdag kväll möter IFK Glanshammar i vårens sista seriematch hemma på Solberga. IFK ligger just nu två i serien, medan Glanshammar sladdar i botten på tabellen

                             

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.