IFK Askersund krossade Delta, Örebro med 8-2

IFK Askersunds fotbollslag har verkligen hittat höstformen. På måndagskvällen krossade IFK bottenlaget Delta, Örebro med hela 8-2 efter 3-0 i halvtid. Tränaren Conny Eriksson har fått ihop laget och har många spelare att välja på.

Johan Hailee blev fyramålsskytt mot Delta.

Snabbe Andreas Borg öppnat målskyttet med att nicka in en hörna. Daniel Nilsson ökade till 2-0 efter lite trassel framför gästernas mål. Strax före pausvilan fick IFK en straff som följdes av stora diskussioner och protester från Deltaspelarna. När det var avklarat slog Johan Hailee säkert in straffen.

Efter pausvilan fortsatte Johan Hailee med målskyttet med tre fullträffar. Andreas Borg och Ludwig Danielsson gjorde de två övriga målen efter pausen. IFK spelade säkert och var en klass bättre på alla poster. Alla jobbade hårt matchen igenom och med ett anfallspar som Borg och Hailee, är IFK svårstoppade just nu. Trots att IFK var överlägsna fick ändå målvakten Glenn Wennberg göra ett par svettiga räddningar på kontring. Gästerna ägnade sig tyvärr mer åt att prata och protestera än att spela fotboll. Sådant straffar sig.

Som tur var klarade domartrion August Körberg, Namik Idrizovic och Sead Durakovic, att hålla matchen under kontroll med en del hjälp av gula kort och till slut ett rött kort på en Deltaspelare.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.