Klar seger för IFK Askersund mot Östansjö

IFK:s anfallspar, Andreas Borg  och Johan Hailee, var svårstoppade när IFK vann över Östansjö  med 5-1 (3-1) på torsdagskvällen hemma på Solberga. Andreas öppnade med två mål och Johan fortsatte med tre. Anfallarna hade bra understöd bakifrån den här kvällen. Andres måste vara en av seriens snabbaste spelare och Johan en av seriens bästa passningsspelare. Inte blir det sämre av att de också är målskyttar.

IFK:s ledningsmål kom efter fem minuter. Östansjö kvitterade genom K J Oskarsson och hade då bud på ytterligare mål. IFK-målvakten Glenn gjorde då några svettiga räddningar.  Gästerna åkte sedan på en frilägesutvisning då målvakten fällde en fri Andreas Borg. En utspelare fick hoppa in i buren, men det var inte det som avgjorde. IFK var det bättre laget, även om det är tufft att spela med tio man en halv match.

Andreas Borg Johan Hailee 27 aug 2015

        Andreas Borg och Johan Hailee svarade för IFK:s mål mot Östansjö.

IFK spelade stundtals riktigt bra fotboll. Tränaren Conny Eriksson var och mycket nöjd med sitt gäng.

-Vi har  många bra spelare och det gör att konkurrens  blir stenhård. I några matcher har vi saknat försvarsklippan Erik Danielsson på grund av en skada. I det läget är det bra att ha en bred spelartrupp där det finns bra ersättare, förklarade Conny, nöjt efter matchen,

IFK ligger nu på fjärde plats i serien en poäng efter Sköllersta och fyra efter Real Örebro på andra plats.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.