Medevi Brunn

 

Medevi brunn aug2015

Sommarsäsongen för verksamheten vid Medevi brunn är inne på sin sista vecka. Bara en uppmaning till alla som inte varit till brunnen och lyssnat till Medevi brunnsorkester eller gått Grötlunken i år. I dag består Brunnsorkestern av professionella musiker från hela landet.

Förutom konserterna i brunnsparken har jag några andra minnen från Medevi.  En gång skulle jag som journalist bevaka ett jubileum vid Medevi brunn. Kungen skulle komma, men fick förhinder. Istället dök prins Bertil upp som ersättare. Folk blev besvikna. Och till på köpet störtregnade det också just den dagen. Ett antal gånger har jag också spelat fotboll mot Medevi på deras trevliga idrottsplats. Minns inte om resultatet blev lika trevligt för vår del.

Prins Bertil  och Lilian vid Medevi brunn 1978  300-årsjubileum

Prins Bertil och prinsessan Lilian

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.