Kommunala nyheter i Askersund

Kommunstyrelsen i Askersund beslutade i september att riva delar av Sjöängsskolan med undantag av idrottshall, kanslihus samt matsal. Nu har man ändrat sig. Förslaget är nu att riva hela skolbyggnaden. Det blev för dyrt att behålla matsalen.

Efter att ha upprättat en kalkyl på de arbeten som är nödvändiga att utföra i matsalen för att få till stånd en ungdomsverksamhet, konstateras att det blir allt för kostnadskrävande och medför höga driftkostnader för lokaler istället för att fokusera på ungdomsverksamhet. Kommunen har bland annat valt att satsa pengarna på bland annat e-sport.

Sjöängsskolan ska rivas
——————————————–

Ett medborgarförslag har inkommit där det föreslås att en konstgräsplan ska anläggas över den befintliga grusplanen vid Solberga i Askersund. Enligt förslagsställaren finns det minst tre idrottsföreningar som vill nyttja en konstgräsplan.

Askersunds kommun anser att förslaget är bra och att det finns ett behov av en konstgräsplan. Det framgår även att det är Kultur- och tekniknämnden som sköter denna typ av verksamhet varför förslaget översänds till nämnden. Kultur- och tekniknämnden får därefter på eget initiativ utreda kostnader, behov och huruvida det är ekonomiskt möjligt att anlägga en konstgräsplan.

—————————————————-
Ordinarie förvaltningschef Annika Restadh har varit tjänstledig från sin för att istället arbeta som kulturchef. Hon har nu meddelat att hon inte önskar återgå till sin ordinarie tjänst utan fortsätta arbeta som kulturchef. Rasmus Torngard som innehaft förvaltningschefstjänsten under denna tid har meddelat att han gärna fortsätter som chef. Det tycker också kommunstyrelsens arbetsutskott som beslutat att anställa Rasmus Torngard som chef för kultur- och fritidsförvaltningen från 1 januari 2017.

———————————

Ett medborgarförslag med önskemål om gångräcke innan och efter bron vid Väderkvarnsbacken har inkommit till kommunen. Detta behövs enligt förslagsställaren då det är halt vid dessa områden. Efter samtal med enhetschefen för fritid och rekreation framgår att en ”Hälsans stig” förbi Väderkvarnsbacken är under utredning, efter att frågan varit uppe i tillgänglighetsgruppen. Förslag på lämpliga åtgärder inväntas och förslagsställarens förslag kommer att skickas till Kultur- och tekniknämnden för beaktande.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.