Sista utställningen i Hamnmagasinet

 

Sista utställningen i Hamnmagasinet

I

25 år har konstföreningen i Askersund arrangerat sommarutställningar i Hamnmagasinet. Årets utställning blir den sista i den fina och udda utställningslokalen upplyste konstföreningens Calill Ohlson i sitt välkomstanförande. Cirka 2000 personer har besökt utställningen varje år. En mycket bra siffra för en konstutställningar. Ny utställningslokal kommer att finnas i nya Sjöängen. En lokal som får det svårt att mäta sig med Hamnmagasinet, även om den är helt ny. Frågan är nu vad som ska hända med den nuvarande utställningslokalen…

Vernissage på årets utställning hölls på fredagskvällen inför ganska stor publik. Invigningstalare var Maria Reifeltorn, som är ansvarig för verksamheten i nya Sjöängen. Hon undrade varför inte flera bosätter sig i Askersund, som var så vackert med massor av olika aktiviteter. Maria passade också på att berätta att hon gått med i Rotary och skaffat sig lägenhet i stan.
                                    Maria Reifeltorn invigde utställningen
Calill Ohlson i konstföreningen berättade att det var sista sommarutställningen i Hamnmagsinet

Mannen bakom verket är Basel Zamman från Damaskus.

Årets utställning var för första gången en så kallad jurerad utställning. Konstnärer hade fått lämna in sin alster och sedan har en jury plockat ut 50 konstverk av 140 inlämnade. Konkurrensen har varit hård. Redan på torget utanför entrén till konsthallen möttes besökarna av en häst gjord i armeringsjärn. Mannen bakom verket är Basel Zamman från Damaskus. En av våra nya landsmän. I hallen fanns det mycket blandad konst allt från tavlor, glas och skulpturer. Utställningen pågår fram till den 7 augusti.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.