Kvalfylld höst för IFK:s fotbollslag

Länk till hemsidan: ovedanielsson.se

September 2015Skapad av Ove Danielsson ons, september 30, 2015 14:35:20

Adde Borg och Johan Hailee , har varit målfarliga i höst. På söndag väntar Eker, Örebro i en viktig match.

Bild:Sossi Fahlström

För IFK Askersunds fotbollslag väntar en kvalfylld höst. IFK är redan klara för kvalplats till fyran innan söndagens avslutningsmatch mot Eker. Kvalmotståndare i dagsläget är Laxå eller Grythyttan. Med lite flyt i helgen kan det också bli direktuppflyttning. Delta Örebro möter Real Örebro i sista matchen. Delta ligger visserligen sist i tabellen men vann senast över Pålsboda med 5-1. Delta måste vinna för att ha en chans att hänga kvar. Och Real måste vinna för att hålla IFK bakom sig. En match som kan sluta hur som helst. Men det betyder också att IFK måste slå Eker på söndag. En spännande upplösning väntar.

Ett annat alternativ för direktuppflyttning för IFK är om Yxhult hänger kvar i division tre. De ligger på en kvalplats just nu. IFK har varit något av höstens lag i femman så det ser lovande ut. Tränaren Conny Eriksson har gjort ett bra jobb med laget. Tyvärr blev det för många oavgjorda matcher i början på serien. Annars hade uppflyttningen redan varit klar.

Det återstår att se om målskyttet håller i sig för Adde Borg och Johan Hailee. Adde har gjort stora gator i motståndarförsvaren under hösten med sin snabbhet. Men så är han också ny gatuchef i Askersund. Johan gör nästan alltid mål eller passar till mål. Det återstår att se om målformen håller i sig…

Ove Danielsson

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.