Skördefest i Askersund

September 2015Skapad av Ove Danielsson fre, september 18, 2015 12:11:55

Det blir stor mat- och skördefesten lördag (19/9 med start kl. 11) vid Hotell Norra Vättern i Askersund. Det här är första året som mat- och skördefesten arrangeras. Programmet är omfattande. Nedan en förteckning av deltagare. Det blir mat från alla kulturer.

Bellas – libanesisk mat

Askersundsgrillen – kurdistansk mat

En trappa upp – syriansk mat

En smak av Chile – fisksoppa

Hotell Norra Vättern – mat från Thailand, Sverige m.m

Boende på Gärdshyttan lagar på mat från Eritrea

La Luna – libanesisk mat

Källsprångs gård

Källarvalvet – våfflor m.m.

Mums.nu

… med en smak av Tacksmak från Odensvi gård

Bakstugan i Tiveden

Bakgården

Hemmafint

Långstorps bigård, blomsterhonung och ljunghonung.

Hammars bryggeri

Glas och Lakrits

Kerstins honung, bisalva m.m.

Kalles trädgård – mustar äpplen

Sydnärkegårdar

Föreningen Förändra Askersund bildades ur en facebookgrupp. Föreningen arrangerar varje vår Skattjakten för barn. Ett tillfälle för föreningar att visa sin verksamhet men framförallt en dag då alla barn i Askersund är med, är aktiva och har kul. Under dagen kommer föreningens pristagare detta år att tillkännages. Föreningen delade förra året ut priset ”Årets eldsjäl” för första gången. Det gick då till Petra Gustafsson och Anders ”Sillen” Hansson för deras insatser i föreningslivet i Askersund. Vem blir årets pristagare? Det tillkännages under Mat- och skördefesten kl 14. Nytt för i år är att föreningen premierar det medborgarförslag som föreningen anser vara det bästa inlämnade till Askersunds kommun under föregående år. Det priset delas ut kl 12.00 vid Gästhamnen, Stapelängen, nära Mat- och skördefesten.

Publicerat av

alicegatan

OVE DANIELSSON Arbetade på Nerikes-Allehanda som journalist i 30 år. Är numera pensionär, men har fortsatt skriva och fotografera till bloggar, krönikor i NA och till andra tidskrifter. Och nu krönikör i Sydnärkenytt. Till min glädje ledde mitt skrivande och fotograferande till att jag tilldelades kommunens Kulturpris år 2012, nominerad av askersundare som följt mej genom åren. Det blev en stor glad överraskning för mej. Jag är uppväxt i Askersund och har prövat på en del andra yrken innan jag blev journalist. De första åren i yrket skrev jag enbart sport och det var naturligt efter som jag själv varit aktiv i olika sporter. Större delen av mitt yrkesliv arbetade jag annars som allmänreporter, där också fotografering var ett naturligt inslag. För några år sedan gav Ullabritt Jonsson och jag o ut en bok om Askersund . I maj 2022 kom det ut en bok "Oves observationer" som bygger på mina bloggar. Bild-och Kultur i Skyllberg är utgivare.